هوشمند سازی دستگاه برش MDF
پرکاربردترین دستگاه حوزه بُرش کاری چوب ها و تخته های MDF ، دستگاه های برش خطی این چوب ها می باشند.
نحوه کار این دستگاه ها به این صورت بوده که یک نفر اپراتور، تخته چوب مورد نظر خود را، روی سینی دستگاه قرار داده و بعد از تنظیم خط کش گونیا، در طول دلخواه خود، چوب را روی سینی هُل میدهد و تخته مورد نظر، برش میخورد.
بزرگترین مسئله حین کار با این دستگاه ها، مشکل دقت در تنظیم خطکش گونیا سیستم بوده که نیازمند دقت تنظیم در حد یک میلیمتر می باشد.
این موضوع گاهی سبب معطل شدن یک نفر اپراتور دیگر، به منظور تنظیم خط کش گونیا و کمک به اپراتور اول می شود.
راه حل رباتیک
فرض کنید، سیستمی طراحی کنیم که به وسیله یک پنل کیبوردی ساده، به اپراتور اجازه دهد که طول دلخواه خود را بر حسب سانتی متر یا میلیمتر، به سیستم وارد نماید.
بعد از آن، سیستم به صورت اتوماتیک و با تایید اپراتور، خطکش گونیا خود را در فاصله و طول دلخواه کاربر قرار دهد؛ این کار سبب افزایش حداقل سه برابری سرعت کار اپراتور می گردد.
لوازم مورد نیاز برای ساخت این سیستم
- یک عدد استپر موتور ( یا موتور DC گیربوکس دار به همراه انکدر )
- درایور استپر موتور ( یا درایور موتور DC )
- منبع تغذیه سیستم ( به طور مثال آداپتور حداقل 5 آمپر 12 ولت )
- یک عدد کیپد ( به طور مثال کیپد 4 *4 )
- یک عدد نمایشگر کارکتری یا گرافیکی
- یک عدد آیسی میکروکنترلر AVR ( به طور مثال Atmega16 )
- پولی و تسمه تایمینگ
- دو عدد میکروسوویچ ( limit switch)
نحوه طراحی و ساخت سیستم
در این مقاله کلیات طراحی به صورت مختصر گفته شده و شما برای ساخت کامل این سیستم، نیاز به روش های طراحی الکترونیک و برنامه نویسی سیستم خواهید داشت که تمام موارد، در
آموزش داده شده است.
نحوه طراحی این سیستم به این صورت بوده که محور خط کش به وسیله تسمه تایمینگ و از طریق پولی تایمینگ، به شافت موتور، متصل شده و با چرخش موتور ، خط کش جابجا شده و در مسیر خود حرکت می نماید.
همچنین با توجه به آموزش برنامه نویسی کیپد ها و نحوه اتصال آن ها در دوره برنامه نویسی میکروکنترلرهای AVR ، عدد وارد شده توسط اپراتور، دریافت گردیده و در حافظه سیستم قرار میگیرد.
بعد از تایید اپراتور به وسیله یکی از کلید های کیپد که در برنامه نویسی تایین میگردد، تایید حرکت سیستم، توسط اپراتور اعلام میگردد و با اعمال ورودی از آیسی به درایور، موتور شروع به حرکت نموده و خطکش در جهت دلخواه جابجا میگردد.
شما باید به عنوان سازنده سیستم، این احتمال را داده باشید که سیستم بعد از مدتی حرکت دچار خطا شده و به انتها یا ابتدای مسیر حرکت برخورد نموده و محور را دچار آسیب نماید.
برای راه حل این مشکل، لازم است که دو عدد میکروسوویچ در ابتدا و انتهای محور حرکتی نصب گردد؛ شما به عنوان برنامه نویس، باید دائما در برنامه خود، وضعیت این میکروسوویچ ها رو بررسی نموده و در صورت برخورد خطکش با این میکروسوویچ ها، حرکت موتور را متوقف نموده تا سیستم در اثر برخورد خطکش با ابتدا و انتهای مسیر، دچار آسیب نگردد.
دیدگاهتان را بنویسید